Vandmærke

Et vandmærke er kun et billede, der står stille i baggrunden på siden, mens teksten kører ned over den, når man bruger pilene på rullepanalet.

Denne side, der handler om champagne, kan fx have et billede af en champagneflaske og et par glas i baggrunden.

Så kan der stå en tekst, der fortæller om disse ædle dråber.

Champagne bruges, når vi skal fejre en begivenhed... Der er ikke tale om hvidvin med bobler, men en nærmest guddommelig drik med en liflig og meget fin smag - selvfølgelig afhængig af champagnens kvalitet.

Kun perlende vin fra området Champagne må kaldes champagne. Al anden vin, der er fremstillet på samme måde, skal have andre betegnelser. Fx finder der en rigtig god vin, der hedder "cremant", der er fremstillet på samme måde. Der er forskel på boblerne. Champagne har finere og mindre bobler end anden tilsvarende bryg

På grund af navneforbudet er det fx også forbudt at kalde parfumen "Champagne" fra Yves Saint Laurent for "Champagne" i Frankrig. I Danmark har den beholdt sit navn, men her er parfumen navnløs. Lidt fjollet, synes jeg, for det er da kun en hyldest til disse ædle dråber at opkalde en parfume efter dem.

Champagne er symbolet på fest, romantik, kærlighed. Når et skib skal døbes, svinges champagneflasken imod skibskølen, og skibet bliver døbt med skum. Når en sportshelt vinder sejren, sprøjter champagnen over ham og hans heppekor. Når et par bliver gift, skåler de i champagne.

Som så mange andre geniale opfindelser blev champagnen til ved en fejl. En fejl, vi har nyt godt af i århundreder, og som vi ifølge StarTrek vil nyde godt af i endnu mange århundreder.

Champagne er nok Frankrigs mest berømte vin.